Српски Покрет Двери - Лого

Васић: Комора извршитеља, МУП и тужилаштво да испитају рад извршитељке Мирјане Димитријевић и утврде њену одговорност

Покушај извршења и одузимања половине стана у коме живи 83-годишњи Љубиша Ћирић, иноватор у пензији, није успео, јер је више десетина грађана стало у одбрану господина Ћирића. 

     У законит рад извршитељке Мирјане Димитријевић већ дуже време постоји сумња, због низа незаконитих радњи које је предузимала и на основу којих је избацивала читаве породице на улицу. Приликом извршења код осамдесетрогодишњег Љубише Ћирића, послала је и своје личне батинаше што је правни систем ове земље довело до апсурда.

Целокупни правни систем, заједно са тужилаштвом и МУП-ом РС и сви важећи закони ове земље су погажени поступком извршитеља Мирјане Димитријевић, а посебно бахатост и безобзирност да пошаље личне батинаша да „очисте терен“ и преузму некретнину! 

Батинаши су скривени иза капуљача, качкета и маски били спремни да се лично обрачунају са грађанима. Присуство народних посланика спречило је већу ескалацију сукоба у улазу зграде. Али та ескалција сукоба, претње, понижавања и увреде су настављене у споредним улицама. Полиција је претходно разговарала са свим тим људима и није предузела нити једну радњу да осигура јавни ред и мир и безбедност превасходно грађана, а не батинаша.

Од тужилаштва и МУП-а Републике Србије захтевам да се испита цео случај, да се сви, који су били спремни да туку грађане процесуирају и да се целокупни рад поменуте извршитељке преиспита, затражи њена одговорност и буде процеусирана за своје незаконите поступке. Само довођење батинаша на место извршења је довољан разлог да остане без лиценце извршитеља, а од Коморе извшитеља захтевам да се против ње покрену законски поступци и утврди њена одговорност.

Од Народне скупштине Посланичка група Српски покрет Двери-Патритоски блок тражи хитну измену Закона о извршењу где основно домаћинство у коме живи породица не би могло бити предмет извршења, као и измену свих одреби које су довеле до слободног тумачења Закона о извршењу, а тиме и до незаконитих радњи појединих извршитеља који су својим радом поништили постајање правног система земље, као и јасне одредбе казнене политике према извршитељима уколико крше законе Републике Србије.

Радмила Васић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: