Српски Покрет Двери - Лого
Search

Васић: Комора извршитеља, МУП и тужилаштво да испитају рад извршитељке Мирјане Димитријевић и утврде њену одговорност

Покушај извршења и одузимања половине стана у коме живи 83-годишњи Љубиша Ћирић, иноватор у пензији, није успео, јер је више десетина грађана стало у одбрану господина Ћирића. 

     У законит рад извршитељке Мирјане Димитријевић већ дуже време постоји сумња, због низа незаконитих радњи које је предузимала и на основу којих је избацивала читаве породице на улицу. Приликом извршења код осамдесетрогодишњег Љубише Ћирића, послала је и своје личне батинаше што је правни систем ове земље довело до апсурда.

Целокупни правни систем, заједно са тужилаштвом и МУП-ом РС и сви важећи закони ове земље су погажени поступком извршитеља Мирјане Димитријевић, а посебно бахатост и безобзирност да пошаље личне батинаша да „очисте терен“ и преузму некретнину! 

Батинаши су скривени иза капуљача, качкета и маски били спремни да се лично обрачунају са грађанима. Присуство народних посланика спречило је већу ескалацију сукоба у улазу зграде. Али та ескалција сукоба, претње, понижавања и увреде су настављене у споредним улицама. Полиција је претходно разговарала са свим тим људима и није предузела нити једну радњу да осигура јавни ред и мир и безбедност превасходно грађана, а не батинаша.

Од тужилаштва и МУП-а Републике Србије захтевам да се испита цео случај, да се сви, који су били спремни да туку грађане процесуирају и да се целокупни рад поменуте извршитељке преиспита, затражи њена одговорност и буде процеусирана за своје незаконите поступке. Само довођење батинаша на место извршења је довољан разлог да остане без лиценце извршитеља, а од Коморе извшитеља захтевам да се против ње покрену законски поступци и утврди њена одговорност.

Од Народне скупштине Посланичка група Српски покрет Двери-Патритоски блок тражи хитну измену Закона о извршењу где основно домаћинство у коме живи породица не би могло бити предмет извршења, као и измену свих одреби које су довеле до слободног тумачења Закона о извршењу, а тиме и до незаконитих радњи појединих извршитеља који су својим радом поништили постајање правног система земље, као и јасне одредбе казнене политике према извршитељима уколико крше законе Републике Србије.

Радмила Васић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: