Српски Покрет Двери - Лого
Search

Васић: Не рушити стари Савски мост, већ га претворити у пешачки!

Не постоји ниједан разуман разлог да се у тоталном саобраћајном колапсу који имамо у Београду још и сруши стари Савски мост како би се на његовом месту изградио нови, и то за неколико година!

    Преко постојећег старог Савског моста дневно пређе преко 30.000 возила. Где ће се та возила преусмерити и на које мостове у већ редовном саобраћајном хаосу.

На последњој седници Народне скупштине разматран је Закон о уговору за кредит у износу 79.916.833,43 евра у коме се предлаже ново задуживање грађана за рушење старог Савског моста и изградњу новог на истом месту. На жалост, овај Уговор је потврђен у Народној скупштини. Он је споран, јер представља Уговор о преносу ОБАВЕЗА на француску банку БНП ПАРИБАС, која је међународна финансијска институција са изузетно лошим реномеом, осуђивана у бројним земљама за финансијске злоупотребе. У САД-у је кажњена са 246 милиона долара због манипулисања девизним курсом, а у земљама источне Европе због злоупотребе дужника. Уговор који је изгласан, има пуно неповољних клаузула за Србију, јер агент БНП Парибас има изузетно привилегован положај, има право на једнострани отказ уговора, док се Србија одриче процесног и судског имунитета, а за све је надлежна ни мање ни више него најскупља арбитража у Лондону.

Такође, овде се поставља и питање да ли је урађен пројекат решења саобраћајних гужви за период након рушења моста? Где ће 30.000 возила пролазити, преко којих мостова, док министри Горан Весић и Синиша Мали планирају да нови мост граде преко 3 године?

На овом пројекту видимо сукоб бивших пријатеља Весића, Малог и Шапића и кажњавање Београђана који трпе због њихових сујета. Прва двојица овим желе да дисциплинују Шапића, али је важно рећи да су њихови сукоби унутарстраначка ствар СНС и да Београђани нису монета за њихово поткусуривање.

Посланичка група Српски покрет Двери – Патриотски блок затражила је да се новац из кредита, уместо за рушење старог Савског моста, намени за његову реконструкцију. Изградња и пуштање у саобраћај новог моста преко Саве треба да буде у непосредној близини постојећег старог Савског моста, који би добио своју пренамену и служио би за кретање пешака и бициклиста.

Радмила Васић

Народни посланик
Председник ГрО Двери Београд

*Извор фотографије 2: Н1

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: