Српски Покрет Двери - Лого

Васић: Недопустив притисак Европске уније на Србију

Радмила Васић је, у обраћању Алесандри Морети, председници Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Европске уније и Матјажу Немецу, члану Европског парламента за западни Балкан, рекла да је као Српкиња протерана са Косова и Метохије, из свог родног града и да нема услова да се врати. Указала је да ЕУ није успела да спроведе европску демократију у дело на простору Косова и Метохије, а о тој демократији увелико говори на свим нивоима. 

   Указала је на чињеницу да је српски народ већински против француско-немачко споразума и да то није никакав споразум већ ултиматум.

„Европска унија врши недопустиво велики притисак на Србију и на српски народ и то не само сада, већ 20 и више година уназад. Европска унија је имала и има потпуно погрешан приступ у решавању проблема око Косова и Метохије јер не третира КиМ као саставни део Републике Србије, већ недипломатским притисцима условљава Србију да прихвати сецесију своје јужне покрајине. Тиме ЕУ прави нови безбедносни проблем на Балкану“, додала је Васић.

Радмила Васић је истакла и да гурањем Србије у тзв. западни Балкан, ЕУ нам је поручила да не жели Србију у њеном саставу.

„У 21. веку је недопустиво да српски народ на Косову и Метохији нема никаква људска права и да сте скоро све злочине над Србима прећутали, од злочина над српском децом на Божић до свих етничких напада на Србе, а прећутали сте и трговину људским органима само зато што се ради о Србима“, поручила је Васићева званичницима ЕУ.

Она је тражила поништавање француско-немачког споразума и промену приступа у разговору са Србијом, истакавши да то може бити искључиво на искрен и равноправан начин.

Обраћање Радмиле Васић у Европском парламенту можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: