Српски Покрет Двери - Лого
Search

Васић поручила Вархељију: Не пристајемо на уцене из ЕУ, КиМ су саставни део Србије

Оливер Вархељи, Европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу, разговарао је јуче у Дому Народне скупштине и са представницима српске опозиције.

    Вархељи је овом приликом истакао да је његов главни задатак да приволи Србију да уведе санкције Русији како би Србија стала уз ЕУ. Састанку је присуствовала и Радмила Васић, народни посланик Српског покрета Двери, која је господина Вархељија упитала да ли је услов за улазак Србије у ЕУ признање лажне државе Косово, као и то да ако је могућа друга албанска држава на Балкану, може ли и Република Српска да буде независна и да се уједини са Србијом, али и зашто ЕУ ћути на стварање велике Албаније? На ова питања, господин Вархељи није имао одговор.

Госпођа Васић је подсетила Оливера Вархељија да су Двери тражиле хитну седницу Народне скупштине поводом Резолуцији ЕП, којом се Србија јасно условљава да призна лажну државу Косово, али и да уведе санкције Русији, као и посебну седницу о стању на Косову и Метохији. Она је додала да је за Двери неприхватљиво увођење санкција Русији и да ЕУ треба да зна да се близу 85% грађана Србије противи увођењу санкција Русији, али и да се исто толико противи и уласку у ЕУ, уколико је услов признање лажне државе Косово. Подсетила је и да су Двери, заједно са другим патриотским организацијама, поднеле Резолуцију о неувођењу санкција ниједној држави, па ни Русији, јер најбоље знамо како то изгледа на сопственом примеру.

„Срби на КиМ су најугроженији народ у свету, без икаквих слобода – слободе говора, кретања, избора… Ви, као ЕУ, нисте успели у 21. веку да организујете изборе на КиМ, тако да свака критика власти, без обзира што су колеге за многе ствари у праву, пада у други план. Ви не можете да примените основне демократске принципе ЕУ на КиМ. Прећутали сте и трговину органима на КиМ, јер се ради о Србима који су страдали. Манипулише се и бројем Албанаца на КиМ, јер њих нема више од 600.000, а Ви инсистирате да једној мањини која већ има своју државу дате другу државу. Зашто то радите?“, упитала је Васић Вархељија, препоручивши му да прочита књигу „Косово – црна рупа Европе“, италијанских новинара Умберта Томазија и Маријеле Каталдо.

Приликом овог разговора, Радмила Васић је рекла и да се ЕУ много огрешила о Србију и да зато све мање грађана верује у ту идеју, док притисци на Србију јасно показују да Србија није пожељна у ЕУ, да је третирање Србије на понижавајућем нивоу и да једини могући однос онај који је на равноправним основама.

На крају, Васић је истакла и да су Двери против уласка у НАТО пакт, да све више осећамо последице бомбардовања осиромашеним уранијумом, као и да због тога имамо велики број оболелих од канцера. Поводом енергетске кризе, додала је да ЕУ има огроман проблем који не може да реши ни сопственим грађанима, па се поставља питање како уопште веровати да ће помоћи нама?

Радмила Васић

Народни посланик
Потредседник Двери

*Извор фотографије 2: Европска комисија

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: