Српски Покрет Двери - Лого
Search

Весовић: Одговор градоначелнику Краљева

Овим путем одговарам градоначелнику Краљева, др Предрагу Терзићу, у име свих оних које је он у својој објави на фејсбук страници назвао ,,путујући циркус квази-патриотске опозиције“. Овим је др Предраг Терзић, недостојни домаћин краљевског Града, на најбруталнији начин увредио преко триста својих суграђана и око педесетак гостију Краљева окупљених на скупу против велеиздаје. 

    Називајући најпогрднијим именима лидере државотворне опозиције, градоначелник није увредио само њих, већ и свих оних 500 000 грађана Србије који су на претходним изборима дали поверење странкама које предводе Милица Ђурђевић Стаменковски, Бошко Обрадовић, Милош Јовановић и Војислав Михаиловић. То најбоље показује како др Предраг Терзић, Српска Напредна Странка и Александар Вучић гледају на опозицију, колико поштују принципе парламентарне демократије и како се односе према грађанима Републике Србије који нису њихови следбеници. За њих је идеал лични режим са недодирљивим вођом, а опозиција је инцидент који је најбоље да не постоји, као ни они грађани који имају другачије мишљење од њиховог. Нема бољег доказа за грађане Краљева да су послушност и лојалност великом вођи Александру Вучићу, Предрагу Терзићу изнад не само демократије и права, већ и интереса града Краљева и сваког њеног грађанина. Само су италијански фашисти и бољшевици завршавали свако своје саопштење закљињањем великом вођи, само не знамо какве то везе има са градском политиком, Краљевом и Краљевчанима.

Као што су сви обожаваоци вођа и чланови тоталитарних партија помињали вођина велика дела, тако и Предраг Терзић помиње Вучићеве путеве, фабрике и остале „благодати“ које је „фараон“ подарио нашем граду. Притом је заборавио да помене колико су Град коштале поједине велике инвестиције, заборавио је да се осврне на суграђане које умиру код њима омиљених страних инвеститора у нашем граду, а нарочито заборавља да помене све коруптивне скандале власти на чијем је челу, а о чему одлично зна цело Краљево.

Назив путујући циркус велики број грађана Краљева би пре пришио градоначелниковом тиму, чији су поједини функционери познати и широм Србије по својим скандалима. Има ли већег циркуса и бруке од батина које су у зло доба ноћи на градском тргу добили најближи Терзићеви сарадници због разлога који се подводе под ознаку ,,забрањено за децу испод 18 година.“ На путујући циркус грађане Краљева подсећају јавна предузећа напуњена до врха партијским кадровима који по квалификацијама подсећају на натуршчике у кинематографији. Предраг Терзић, његови најближи сарадници и њихов вођа Александар Вучић су последњи у Србији који треба неког да подсећају на топле станове, јер су их толико стекли бавећи се политиком као јединим занимањем. Док су Краљевчани гинули у НАТО агресији 1999. године, Александар Вучић је министровао и добио нешто више од једног ара стамбеног простора у ексклузивном делу Београда.

Жалосно је да један доктор политикологије не уме да срочи своје саопштење већ преписује бљутаве и добро познате измишљотине Ане Брнабић и Александра Вучића. Помиње некакве пуштене албанске сепаратисте, а заборавља да спомене да је Вучићево чедо, ,,Српска листа“, коалициони и пословни партнер Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја. Кад говори о издаји КиМ, Предраг Терзић би требало најпре да помене највећу издају која је дело његовог председника – Бриселски споразум. Њим је Александар Вучић добровољно укинуо органе државе Србије на КиМ и изручио шиптарским цариницима и полицији до тада за њих недодирљиви север Косова и Метохије. Не помиње Предраг Терзић да је Александар Вучић СОФА споразумом са НАТО пактом изузео њихове војнике и официре испод закона државе Србије, а бесплатно омогућио да користе ресурсе земље коју су геноцидно уништавали у агресији 1999.

Жалосно је да доктор политикологије манипулише у свом саопштењу у маниру Бебе Поповића. Као што је Беба Поповић по налогу Мила Ђукановића нападао по медијима Милојка Спајића, да има туђе, српско држављанство, тако и Предраг Терзић, по налогу Александра Вучића, напада једног од лидера државотворне опозиције Милоша Јовановића што има француско држављанство. Има ли већег доказа да овај народ пљачка и изручује странцима једна двоглава, криминална и суштински анти-српка хидра, на челу са Александром Вучићем и Милом Ђукановићем, од чињенице да градоначелник једног града у Србији пише саопштења по обрасцу Бебе Поповића.

Велики песник би рекао ,,криви смо што смо вас познали“. Препознали смо одавно велеиздајничку политику Александра Вучића, која треба да се заврши у Охриду 18. марта потписивањем Споразума о трајној ампутацији Косова и Метохије из састава Србије. Криви смо што у одбрани Устава и спречавању издаје, не само да нећемо устукнути пред Вучићем и његовим чаушима, већ ћемо борбу наставити до испуњења циља. Величанствени скуп у Краљеву кога је напао недостојни градоначелник није ништа према скупу за одбрану Устава, државе и Косова и Метохије који ћемо организовати пред Вучићев пут у Охрид. 

Према светињи наше борбе за одбрану Устава и Косова, у коју су позвани сви грађани Републике Србије, увредљиве copy-paste пашквиле недостојног градоначелника су обична каљуга, па му остављамо да се у њој сам ваља. Нама је блиска она Његошева водиља: „Соко мрзи поља од прашине, соко неће жабу из лужине“.

Хаџи Драган Весовић 

Председник градске организације Српског покрета Двери у Краљеву 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: