Српски Покрет Двери - Лого

Вучић починио атак на територијалну целовитост Србије!

Узурпиравши ингеренције које му не припадају, а нарочито обећањем и усменим прихватањем француско-немачког ултиматума као финалне, коначне верзије, прихватањем његове имплементације, прихватањем да не ометамо чланство у УН, чиме би оно постало држава и пуноправан члан УН, Александар Вучић је починио државни удар! 

Починио је атак на уставно-правни поредак и територијалну целовитост државе Србије, али и угрозио безбедност и животе Срба који на Косову и Метохији живе!

Најавом прихватања француско-немачког ултиматума, председник Србије је најавио нашу депортацију из Србије у државу Косово (без нашег изјашњавања и пристанка), у којој и након 24 године нити један Албанац није одговарао ни за једно убиство Србина. Он жели да нас препусти творевини где се договори не поштују, а Срби и дан данас некажњено нападају, рањавају, имовина им се пали, отима и све то у присуству целокупне међународне јавности. Не треба бити проницљив па увидети шта ће се тек десити ако би оно заиста постало држава и када сва та јавност са Космета оде. Тада би нас, за сва наша пострадања, и српска и међународна јавност, перући руке своје, упућивали на „институционално решавање проблема унутар своје, тада већ признате државе Косово“.

И зато Александар Вучић, па макар само и због најаве намере гажења Устава, најаве угрожавања територијалне целовитости државе, због уношења забринутости, панике међу косметским Србима и угрожавања њихових живота, мора одмах поднети оставку! 

А потпише ли француско-немачки ултиматум и тиме почини чин велеиздаје, мораће због тога и да одговара.

Ово више није ствар дневне политике. Ово је питање хоће ли целовита Србија и Космет, као њен неодвојиви део, уопште преживети?

ПО Двери за КиМ
ПО Покрета за одбрану КиМ са КиМ 

 

*Извор фотографије: Твитер/Скриншот 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: