За блок против увођења санкција Русији

Данас је у Београду одржана заједничка конференција за медије Српског покрета Двери и Српске странке Заветници на којој су говорили: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, Милица Ђурђевић Стаменковски – председник Српске странке Заветници, др Душан Пророковић и др Борислав Антонијевић.

Тема конференције је била формирање блока против увођења санкција Русији, а заједничко саопштење преносимо у целости:

„Имајући у виду да актуелна власт мења спољно-политички курс Србије у правцу стајања на страну НАТО-а и против Русије,

Констатујући да су за неколико месеци уведене санкције Белорусији и три пута гласано против Русије у УН,

Сматрајући вероватним да је следећи корак увођење санкција Руској федерацији,

Истичемо да је то било и биће НЕ У НАШЕ ИМЕ и да је апсолутна већина грађана Србије против тога. Актуелна Влада Србије у техничком мандату нема права да доноси овако далекосежне одлуке.

Овакве штетне одлуке нису усмерене само против братског руског народа и пријатељске и савезничке земље већ и против националних и државних интереса Србије јер је управо Руска Федерација гарант очувања КиМ у саставу Србије и опстанка РС.

Зато позивамо на јединство свих политичких патриотских снага и формирање заједничког блока против увођења санкција Русији. Србији је потребна патриотска Влада која ће зауставити овај погубан спољно-политички курс који угрожава нашу војну и политичку неутралност. Србија никада не сме да буде на страни НАТО-а и против Русије.“

Милица Ђурђевић Стаменковски
Бошко Обрадовић

Инфослужба Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Share on whatsapp
Share on telegram