Српски Покрет Двери - Лого

За спалионицу у Винчи 1,6 милијарди евра новца Београђана

38 милиона евра годишње из буџета, плус варијабилни трошкови

Изградња најскупље спалионице комуналног отпада коштаће Београђане 1,6 милијарди евра у наредних 30 година, каже прва на листи Патриотског блока за обнову краљевине Србије за локалне изборе за Скупштину Београда Радмила Васић.

    „Градска депонија Винча још један је погрешан пројекат Српске напредне странке који ће прескупо коштати Београђане“, рекла је Васићева. Она је нагласила да ћемо преко 1,6 милијарди евра отплаћивати кроз таксе, одмах после избора 3. априла.

„Градња најскупље спалионице комуналног отпада, и то неселектованог комуналног отпада и депонија пепела на отвореном, биће нове „еколошке бомбе“ у Београду које ће уништити животну средину“, упозорила је Васићева. У европским градовима, спаљивање или рециклажа отпада спада у најисплативије комуналне делатности за локалне самоуправе, истакла је прва на листи коалиције Двери ПОКС.

Због спалионице отпада у Винчи, Град Београд успориће напоре Србије да испуни циљеве које је прописала Европска унија у области рециклаже, истиче Васићева и додаје да наша престоница нема систем за рециклирање. Патриотски блок за обнову краљевине Србије преиспитаће све уговоре са концесионаром Суез, али и друге уговоре везане за градску депонију Винча, јер се варијабилни трошкови стално увећавају, закључила је Радмила Васић.

Радмила Васић

Потпредседник Двери

Патриотски блок – Тим за Београд

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: