Српски Покрет Двери - Лого
Search

Забринути смо за безбедност Срба на Космету!

Српска странка Заветници, Српски покрет Двери и Покрет за одбрану Косова и Метохије заједнички изражавају озбиљну забринутост за безбедност Срба након најновије ескалације насиља на северу КиМ. 

   Представници лажне државе Косово на челу са Аљбином Куртијем већ дуго и континуирано врше нападе на Србе у четири општине са већинским српским становништвом на северу КиМ – Косовска Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток. У прилог томе говоре информације са терена да су сепаратистичке институције у Приштини ове четири општине прогласиле „зоном антитерористичке операције“. Очито је да на тај начин желе да изврше нове репресије над Србима, да их хапсе, малтретирају и изврше етничко чишћење.

Српски покрет Двери, Српска странка Заветници и Покрет за одбрану КиМ захтевају од државних власти да изнова затраже повратак припадника српских војних и безбедносних снага на КиМ, што омогућава Резолуција 1244 СБ УН.

Постављамо питање Влади Србије: имате ли било какав план за заштиту српског становништва, које је свакодневно изложено бруталној репресији албанских сепаратиста?!

Понављамо захтев за хитном, ванредном седницом скупштинског одбора за КиМ и посебном седницом Народне скупштине на тему безбедносне ситуације на КиМ.

Српска странка Заветници
Српски покрет Двери
Покрет за одбрану Косова и Метохије 

 

*Извор фотографије: Принтскрин/Јутјуб

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: