Српски Покрет Двери - Лого

Забринути смо за безбедност Срба на Космету!

Српска странка Заветници, Српски покрет Двери и Покрет за одбрану Косова и Метохије заједнички изражавају озбиљну забринутост за безбедност Срба након најновије ескалације насиља на северу КиМ. 

   Представници лажне државе Косово на челу са Аљбином Куртијем већ дуго и континуирано врше нападе на Србе у четири општине са већинским српским становништвом на северу КиМ – Косовска Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток. У прилог томе говоре информације са терена да су сепаратистичке институције у Приштини ове четири општине прогласиле „зоном антитерористичке операције“. Очито је да на тај начин желе да изврше нове репресије над Србима, да их хапсе, малтретирају и изврше етничко чишћење.

Српски покрет Двери, Српска странка Заветници и Покрет за одбрану КиМ захтевају од државних власти да изнова затраже повратак припадника српских војних и безбедносних снага на КиМ, што омогућава Резолуција 1244 СБ УН.

Постављамо питање Влади Србије: имате ли било какав план за заштиту српског становништва, које је свакодневно изложено бруталној репресији албанских сепаратиста?!

Понављамо захтев за хитном, ванредном седницом скупштинског одбора за КиМ и посебном седницом Народне скупштине на тему безбедносне ситуације на КиМ.

Српска странка Заветници
Српски покрет Двери
Покрет за одбрану Косова и Метохије 

 

*Извор фотографије: Принтскрин/Јутјуб

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: