Захтеви државотворног блока патриотске опозиције о КиМ

На данашњој конференцији за медије испред Председништва Србије, поводом захтева државотворног блока патриотске опозиције о КиМ, говорили су: проф. др Милош Ковић – председника Покрета за одбрану КиМ, Никола Драгићевић – заменик шефа посланичке групе Српска странка Заветници и Бошко Обрадовић – шеф посланичке групе Двери-Патриотски блок и председник Српског покрета Двери.

Досадашња политика према КиМ актуелне власти је пропала и потребна нам је потпуно нова политика одбране нашег територијалног интегритета и суверенитета.

Сабрани у јединствени државотворни блок патриотске опозиције за одбрану и очување КиМ у саставу Србије,

Од актуелне власти и свих надлежних државних органа захтевамо:

1. Хитно одржавање посебне седнице Народне скупштине Републике Србије на тему горуће ситуације на северу Косова и Метохије и француско-немачког споразума;

2. Да држава Србија затражи хитно одржавање ванредне седнице СБ УН на тему кризе на северу КиМ;

3. Да се од комплетне међународне заједнице затражи осуда албанског терора и насиља над Србима на КиМ;

4. Да се свим дипломатским путевима од свих држава света затражи ангажовање око пуштања на слободу свих ухапшених Срба на КиМ;

5. Да се инсистира на повратку српског полицијског и безбедносног особља на КиМ, како то предвиђа обавезујућа Резолуција 12 44 СБ УН;

6. Да се донесе одлука о обнови српске Цивилне заштите за четири општине на северу КиМ;

7. Да Српска листа више не може да говори у име Срба са КиМ и да се изаберу нови представници Срба са КиМ за све будуће преговоре;

8. Да председник Народне скупштине распише локалне изборе за четири општине на северу КиМ (Косовску Митровицу, Зубин Поток, Звечан и Лепосавић).

Милица Ђурђевић Стаменковски, председник Српске странке Заветници

Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери

Милош Ковић, председник Покрета за одбрану КиМ

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: