Српски Покрет Двери - Лого
Search

Зашто се француско-немачки споразум крије од грађана? ПРОЧИТАЈТЕ!

ВАЖНО! ПРОЧИТАЈТЕ ШТА СЕ КРИЈЕ ОД ВАС У ДРЖАВНИМ МЕДИЈИМА И САМИ ПРОЦЕНИТЕ ДА ЛИ ЈЕ ОВО ИЗДАЈА! 

     После пола године тајних преговора, Александар Вучић и Аљбин Курти су прихватили овај Споразум којим се тзв. „Републици Косово“ даје државност без формалног међусобног признања (то ће се тражити на крају као услов уласка обе „земље“ у ЕУ).

Оригинални документ на енглеском језику, на сајту ЕУ, можете погледати на овом линку – https://www.eeas.europa.eu/eeas/belgrade-pristina-dialogue-eu-proposal-agreement-path-normalisation-between-kosovo-and-serbia_en

Овај Споразум се сматра важећим од стране САД, ЕУ, Србије и лажне државе Косово и тренутно они заједно са Вучићем раде на плану имплементације сваке тачке, без изузетка, неке у року од 15, а неке до 150 дана.

Члан 1.

„Стране ће међусобно развијати нормалне, ДОБРОСУСЕДСКЕ ОДНОСЕ НА ОСНОВУ ЈЕДНАКИХ ПРАВА.“ (Вучић је прихватио да су Србија и „Република Косово“ суседи једнаких права).

„Обе стране ће међусобно признати своја документа и националне симболе, укључујући ПАСОШЕ, ДИПЛОМЕ, РЕГИСТАРСКЕ ТАБЛИЦЕ И ЦАРИНСКЕ ПЕЧАТЕ.“ – (Пасоше издају само државе. Нема ни једне државе са два пасоша. Овим Србија признаје пасош тзв. Републике Косово).

Члан 2.

„Обе стране ће се руководити циљевима и принципима постављеним у Повељи Уједињених нација, посебно оним о СУВЕРЕНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ СВИХ ДРЖАВА, ПОШТОВАЊУ ЊИХОВЕ НЕЗАВИСНОСТИ, АУТОНОМИЈЕ И ТЕРИТОРИЈАЛНОГ ИНТЕГРИТЕТА, праву на самоопредељење, заштити људских права, и недискриминација.“ – (Србија прихвата независност, границе и територијални интегритет тзв. Републике Косово).

Члан 3.

У складу са Повељом Уједињених нација, стране ће све спорове између себе решавати искључиво мирним средствима и уздржаће се од претње или употребе силе.

Члан 4.

„Стране полазе од претпоставке да НИЈЕДНА ОД ЊИХ НЕ МОЖЕ ПРЕДСТАВЉАТИ ДРУГУ У МЕЂУНАРОДНОЈ СФЕРИ или деловати у њено име.“ – (Србија се трајно одриче права да говори у име и заступа своју јужну покрајину Косово и Метохију пред међународном заједницом).

„СРБИЈА СЕ НЕЋЕ ПРОТИВИТИ ЧЛАНСТВУ КОСОВА У БИЛО КОЈОЈ МЕЂУНАРОДНОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ.“ – (То укључује и чланство у Уједињеним нацијама, чиме је погажена црвена линија о којој Вучић прича, као и у Интерпол и УНЕСКО).

Члан 5.

„Ниједна страна неће блокирати, нити подстицати друге да блокирају напредак друге стране на њиховом путу ка ЕУ на основу сопствених заслуга. Обе стране ће поштовати вредности наведене у члановима 2. и 21. Уговора о Европској унији.“ – (Ово подразумева увођење санкција Русији од стране Србије и тзв. Републике Косово).

Члан 6.

Иако садашњи споразум представља важан корак нормализације, обе стране ће са новим замахом наставити процес дијалога који води ЕУ, који би требало да доведе до правно обавезујућег споразума о свеобухватној нормализацији њихових односа.

Стране су сагласне да продубљују будућу сарадњу у областима привреде, науке и технологије, саобраћаја и повезаности, правосудних и полицијских односа, поште и телекомуникација, здравства, културе, вере, спорта, заштите животне средине, несталих, расељених лица и других сличних. области кроз закључивање конкретних споразума.

Детаљи ће бити договорени у додатним споразумима који ће бити омогућени Дијалогом који води ЕУ.

Члан 7.

„Обе стране се обавезују да ће успоставити посебне аранжмане и гаранције, у складу са релевантним инструментима Савета Европе и ослањајући се на постојећа европска искуства, како би се обезбедио одговарајући ниво самоуправљања за српску заједницу на Косову и способност за пружање услуга у одређеним областима, укључујући могућност финансијске подршке Србије и директан канал комуникације српске заједнице са Владом Косова.

СТРАНЕ ЋЕ ФОРМАЛИЗОВАТИ СТАТУС СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ НА КОСОВУ и пружити снажан ниво заштите српским местима верског и културног наслеђа, у складу са постојећим европским моделима.“ – (ОВИМ СРПСКЕ СВЕТИЊЕ И МАНАСТИРИ ВИШЕ НИСУ У СРБИЈИ, НЕГО У НАДЛЕЖНОСТИ ДРУГЕ ДРЖАВЕ !).

Члан 8.

„Стране ће разменити СТАЛНЕ МИСИЈЕ. Они се оснивају у седишту одговарајуће Владе.“– (успостављају се амбасаде две државе у Београду и Приштини).

Практична питања у вези са успостављањем мисија биће обрађена посебно.

Члан 9.

Обе стране узимају у обзир посвећеност ЕУ и других донатора да успоставе посебан пакет инвестиција и финансијске подршке за заједничке пројекте Страна у економском развоју, повезивању, зеленој транзицији и другим кључним областима.

Члан 10.

Стране ће успоставити заједнички комитет, којим председава ЕУ, за праћење спровођења овог споразума.

Обе стране потврђују своју обавезу да примењују све претходне споразуме Дијалога, који остају важећи и обавезујући.

Члан 11.

Обе стране се обавезују да ће поштовати Мапу пута за имплементацију која је приложена овом споразуму.“

(КОСОВО И МЕТОХИЈА НИЈЕ НА ПРОДАЈУ! НЕМА ПОВЛАЧЕЊА! НЕМА ПРЕДАЈЕ! Пружимо отпор примени издајничког споразума!)

 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: