Српски Покрет Двери - Лого
Search

Женска снага Двери: Превенција насиља је најважнији приоритет

Делегација Женске снаге Двери посетила је Народну скупштину Републике Србије и посланички клуб Српски покрет Двери – Патриотски блок. После упознавања са историјом Народног дома и обиласка Народне скупштине одржани су веома значајни и важни састанци са председником Двери Бошком Обрадовић и народним посланицима Српског покрета Двери. Том приликом разговарало се о новој кампањи коју је усвојило Председништво Двери, а тиче се превенције у борби и спречавању насиља у друштву (насиље на медијима, у породици, у саобраћају, у школи…). Ову кампању водиће Женска снага Двери, док је сам састанак одржан ради координације са посланичком групом око покретања ове теме и кампање у Народној скупштини.

Наше друштво је, после вишедеценијског урушавања, захватило много анаомалија од којих насиље заузима примат. Стога се оно мора и треба решавати на један одговоран и систематски начин превентивним деловањем. Константовано је да се мора зауставити даља пракса изједначавања насиља у породици са традиционалним вредностима. Први корак свакако представља разобличавање свих лажи које прате борбу против насиља, као и јачање духовних и моралних норми како би наше друштво оздравило. Превентивне мере подразумевају промену система вредности кроз образовни систем, медије и породицу. Оне морају садржати превентивну делатност државних институција кроз Јавно слушање у Народној скупштини на Одбору за здравље и породицу, посебну тематску седницу Народне скупштине са закључцима, формирање Комисије Владе Србије за координацију институција за борбу против насиља, психотерапеутски рад са насилницима, посебна саветовалишта за брак, породицу и партнерске односе, превентивну улогу центара за социјални рад, као и СОС телефоне у полицији.

Такође, договорена је велика друштвена кампања ДОСТА ЋУТАЊА, како жртви насиља тако и институција. Кампању ће покренути Женска снага Двери уз пуну подршку народних посланика Српског покрета Двери.

Драгана Милићевић

Председник Женске снаге Двери
Члан Председништва Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: