Српски Покрет Двери - Лого
Search

Женска снага Двери: СНС генератор насиља у друштву, пример Жагубице показао да ни жене нису поштеђене

Бахато и осионо понашање представника власти које траје читаво време њихове владавине, у Жагубици је добило своју потврду. 

    Наиме, председник општине Жагубица Сафет Павловић је извршио и вербално и физичко насиље над женом, која је при томе и народни посланик Српског покрета Двери. Разлог је само тај што је обављала дужност народног посланика и као представник грађана желела је да преда на писарницу општине захтев са скупа против отварања рудника.

Овај немили догађај недвослисмено је показао да власт на челу са председником Републике Александром Вучићем води борбу против насиља над женама само декларативно и на речима, док у пракси управо она гаји насилнике у својим редовима. Та борба није усмерена на благостање живота жене, већ на искључиво на очување позиција власти, и у том циљу спремни су апсолутно на све да би своје позиције очували.

Женска снага Двери најоштрије осуђује овај сраман чин председника општине Жагубица, који долази из редова СНС-а, према једној жени и тражимо хитну смену и санкције за насилника. Наше друштво је дубоко захватило насиље у свим сферама живота, а управо је власт генератор тог насиља. За њих је политичка култура говора и деловања потпуна непознаница. Носиоци најодговорнијих функција у држави би требало да буду ти који су свесни улоге коју имају у друштву и да се њихово понашање прелива и на медије, школу, породицу и улицу. Српски покрет Двери је управо из тог разлога покренуо кампању „Једна је мајка”, која има за циљ да заштити све жене, мајке, труднице и породиље од дискриминације, злостављања и насиља. Манир демонстрације насиља и увреда којим се СНС послушници служе у недостатку аргумената, а у циљу дискредитације учешћа жене у јавном и политичком животу, неће проћи, као што неће проћи ни свакодневно кршење Устава Републике Србије.

Драгана Милићевић 

Председник Женске снаге Двери
Члан Председништва Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: