Српски Покрет Двери - Лого
Search

Женска снага Двери: Стати на пут насилницима над женама

Државне институције морају хитно почети да решавају проблем огромног броја сурових убистава жена који је у Србији у константном расту. Само од почетка године у партнерском насиљу страдало је више од 10 жена, а синоћно брутално убиство још једне жене које се десило у Лесковцу показује да наше друштво још увек није нашло начин да се ово зло заустави. 

     Колико још убистава жена треба да се деси не би ли државне институције почеле да раде на решавању овог великог проблема које све више постаје „редовна“ појава и вест на коју више нико не реагује?

Убиство жене не може бити третирано као убиство у кафанској тучи, јер је ово убиство озбиљна патологија изазвана дубоком духовном и моралном кризом и урушавањем система вредности у нашем друштву. Српски покрет Двери је у Народној скупштини пре више месеци предао бројне препоруке Влади Србије за превенцију насиља у нашем друштву, али Влада ћути и не реагује. Тражили смо појачан и одговорнији рад центара за социјални рад и посебна саветовалишта и психотерапију за нарушене партнерске односе, строго и јавно кажњавање злочинца и пре свега заустављање насиља у медијима, саобраћају, школи, породици и друштву у целини кроз промену система вредности. У оквиру нове кампање „Једна је мајка“, Српски покрет Двери ће и даље наставити да врши притисак на државне институције да се коначно стане на пут насилницима над женама, али овде морамо свој глас подићи сви заједно: од медија, преко образовних институција до политичких структура.

Женскa снагa Двери 

*Извор фотографије: pixabay 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: