Српски Покрет Двери - Лого

Женска снага Двери Војводине: Потребно много веће улагање у породичну политику

Одлуком покрајинске Владе, 34 породице из Војводине добиле су уговоре о додели 40.8 милиона динара бесповратног новца за куповину некретнина, које ће у целости бити у власништву жена. 

    Максималан износ ове године по кориснику износио је 1.2 милиона динара, а са тим новцем ће породице моћи да купе нову некретнину или да прошире свој стамбени простор. Од 34 подржане пријаве, средства је добило 11 самохраних мајки. Важна вест је и то да ће покрајинска Влада повећати износ који добијају незапослене мајке са више деце и то са 15.000 на 22.500 динара. То јесу позитивни помаци, али свакако да нису ни приближно довољни. Наш предлог је, узимајући у обзир финансијску ситуацију не само Војводине, већ и осталог дела Србије, да предложени износ помоћи мајкама са троје и више деце треба да буде не 22.500 динара, већ у висини просечне нето зараде у Србији. Ако постоји новац у износу од 144.000 евра по радном месту, који се даје као субвенција страној фабрици чоколаде у Новом Саду, онда мора постојати и већа количина новца за мајке са троје и више деце.

Сви позитивни помаци у спровођењу породичне политике, не могу оправдати чињеницу да се у том сегменту годинама лоше ради и да се ни данас не ради ни изблиза довољно. Неистина је да новца нема, јер огромна количина одлази у руке страних инвеститора, као и у корупцију и намештене тендере. Ако се то искорени, биће га довољно за све мере породичне политике које предлаже Српски покрет Двери, а то су: повећан број породилишта и њихова боља опремљеност, предност при запошљавању једног члана породице у којима ниједан члан није запослен, дечји додатак за свако дете до навршене 18. године живота, као и бесплатни уџбеници и ужина за све ђаке.

Сигурно је да Војводина, као житница која може да храни целу Европу, заслужује покрајинску власт која ће радити на добробит свих грађана Војводине и која ће бити способна да решава нагомилане свакодневне проблеме, а не као до сада да буде сервис тајкуна и људи блиских СНС власти.

Бранка Перић 

Женска снага Двери Војводина

*Извор фотографије: pixabay 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: