Српски Покрет Двери - Лого
Search

Женска снага Двери Војводине: Потребно много веће улагање у породичну политику

Одлуком покрајинске Владе, 34 породице из Војводине добиле су уговоре о додели 40.8 милиона динара бесповратног новца за куповину некретнина, које ће у целости бити у власништву жена. 

    Максималан износ ове године по кориснику износио је 1.2 милиона динара, а са тим новцем ће породице моћи да купе нову некретнину или да прошире свој стамбени простор. Од 34 подржане пријаве, средства је добило 11 самохраних мајки. Важна вест је и то да ће покрајинска Влада повећати износ који добијају незапослене мајке са више деце и то са 15.000 на 22.500 динара. То јесу позитивни помаци, али свакако да нису ни приближно довољни. Наш предлог је, узимајући у обзир финансијску ситуацију не само Војводине, већ и осталог дела Србије, да предложени износ помоћи мајкама са троје и више деце треба да буде не 22.500 динара, већ у висини просечне нето зараде у Србији. Ако постоји новац у износу од 144.000 евра по радном месту, који се даје као субвенција страној фабрици чоколаде у Новом Саду, онда мора постојати и већа количина новца за мајке са троје и више деце.

Сви позитивни помаци у спровођењу породичне политике, не могу оправдати чињеницу да се у том сегменту годинама лоше ради и да се ни данас не ради ни изблиза довољно. Неистина је да новца нема, јер огромна количина одлази у руке страних инвеститора, као и у корупцију и намештене тендере. Ако се то искорени, биће га довољно за све мере породичне политике које предлаже Српски покрет Двери, а то су: повећан број породилишта и њихова боља опремљеност, предност при запошљавању једног члана породице у којима ниједан члан није запослен, дечји додатак за свако дете до навршене 18. године живота, као и бесплатни уџбеници и ужина за све ђаке.

Сигурно је да Војводина, као житница која може да храни целу Европу, заслужује покрајинску власт која ће радити на добробит свих грађана Војводине и која ће бити способна да решава нагомилане свакодневне проблеме, а не као до сада да буде сервис тајкуна и људи блиских СНС власти.

Бранка Перић 

Женска снага Двери Војводина

*Извор фотографије: pixabay 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: