Српски Покрет Двери - Лого

Женска снага Двери: Забрана уласка на КиМ српском Патријарху је гажење слободе вере и кретања

Српску православну заједницу и верни народ дубоко је узнемирила вест да су се власти са окупираног дела Србије усудиле да, у својој бахатости коју српски народ већ годинама уназад трпи изложен свакој врсти тортуре и дискриминације, оду и корак даље и забране улазак на територију КиМ Његовој Светости Патријарху српском г. Порфирију. 

   Поглавар Српске православне цркве је у свакој прилици, у својим беседама, позивао и албански народ на суживот и слогу са Србима. Међутим, очигледно је да друга страна не разуме тај језик и не жели да поштује људска права као и право на слободу вере и кретања. Никада се у историји није догодило да једном паријарху буде забрањен улазак, по речима господина Порфирија, у свој дом, уочи једног од најрадоснијих хришћанских празника – рођења Христовог.

Оно што посебно забрињава јесте ћутање великих бораца за људска права и забрану дискриминације. Да ли то значи да је одобравају и да је дозвољена када су српски Патријарх и народ у питању? Женска снага Двери осуђује овако нецивилизовано и недостојно поступање и тражимо од европских званичника да реагују и утичу на своје штићенике, док ствари нису измакле контроли. Српски народ нема више снаге да трпи неправду, понижење и гажење основних људских права која су гарантована повељом УН свим народима света. Овим срамним чином неко је желео да додатно понизи српски народ и насилно му укине право на веру, једино што је тренутно нашем народу на Косову и Метохији остало.

Драгана Милићевић 

Председник Женске снаге Двери
Члан Председништва Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: