Српски Покрет Двери - Лого
Search

Женска снага Двери: Забрана уласка на КиМ српском Патријарху је гажење слободе вере и кретања

Српску православну заједницу и верни народ дубоко је узнемирила вест да су се власти са окупираног дела Србије усудиле да, у својој бахатости коју српски народ већ годинама уназад трпи изложен свакој врсти тортуре и дискриминације, оду и корак даље и забране улазак на територију КиМ Његовој Светости Патријарху српском г. Порфирију. 

   Поглавар Српске православне цркве је у свакој прилици, у својим беседама, позивао и албански народ на суживот и слогу са Србима. Међутим, очигледно је да друга страна не разуме тај језик и не жели да поштује људска права као и право на слободу вере и кретања. Никада се у историји није догодило да једном паријарху буде забрањен улазак, по речима господина Порфирија, у свој дом, уочи једног од најрадоснијих хришћанских празника – рођења Христовог.

Оно што посебно забрињава јесте ћутање великих бораца за људска права и забрану дискриминације. Да ли то значи да је одобравају и да је дозвољена када су српски Патријарх и народ у питању? Женска снага Двери осуђује овако нецивилизовано и недостојно поступање и тражимо од европских званичника да реагују и утичу на своје штићенике, док ствари нису измакле контроли. Српски народ нема више снаге да трпи неправду, понижење и гажење основних људских права која су гарантована повељом УН свим народима света. Овим срамним чином неко је желео да додатно понизи српски народ и насилно му укине право на веру, једино што је тренутно нашем народу на Косову и Метохији остало.

Драгана Милићевић 

Председник Женске снаге Двери
Члан Председништва Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: