Српски Покрет Двери - Лого
Search

Женска снага Двери: Заједно у борбу против насиља

Након бруталног убиства двогодишње девојчице од стране свог оца, који је након злочина извршио самоубиство, чини се да је пређена линија зла. На жалост, на овом примеру смо увидели сву мањкавост у раду државних институција, као и количину проблема са којима се као друштво данас суочавамо. С тога је неопходно упалити све аларме система и позвати на општу мобилизацију свих грађана у борби против насиља.

    Данас су жене најизложеније насиљу и најчешће жртве истог, али овај случај показује да нам ни деца нису поштеђена ове пошасти која као куга односи људске животе. Заборавили смо на елементарне границе пристојности, културе, и начина комуникације. Заборавили смо на промоцију рада, стваралаштва и грађења личности корак по корак. Уместо тога преовладало је инстант, „преко ноћи“, стварање успеха и моћи у циљу „пет минута славе“. Када то краткотрајно дејство престане ту наступа бес, љутња, фрустрација и агресија које доводе до оваквих дрштвених аномалија и пораста насиља.

Женска снага Двери ће наставити још снажније и борбеније да води битку против насиља, али и да овом проблему приступа одговорно и озбиљно у циљу искорењивања насиља над женама које се неретко завршавају смртним исходом.

Позивамо Министарство за бригу о породици, медије, као и све релевантне чиниоце да нам се у овој борби придруже. Будимо одговорни према грађанима и својим породицама.

Женска снага Двери

Извор фото 2*: Pixabay

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: