Српски Покрет Двери - Лого
Search

Некролог: Предраг Пеђа Симић (1963-2024)

У недељу, 17. марта, на тужну 20-годишњицу погрома над Србима на Косову и Метохији из 2004. године, у Београду се упокојио у Господу наш велики пријатељ и саборац Предраг Симић – Пеђа или Сима како смо га звали.

Предраг Симић рођен је 15. октобра 1963. године у старој српској породици у Приштини. Завршио је Електротехнички факултет и поседовао посебан дар за програмирање и музику, а радио је и као ревизор. Био је велики познавалац економије и геополитике. Радио је на бројним инжењерским пословима у Београду, Приштини и Русији, а у последњој фази живота у Комерцијалној банци у Београду. Са супругом Маријом, пијанисткињом са којом је у браку од 2000. године, делио је љубав према филму, музици и Русији. Свој живот посветио је бризи о својој и Маријиној породици, као и бројним расељеним рођацима и пријатељима са КиМ после 1999. године. Годинама је помагао Србима у Ораховцу да пласирају производе из својих винарија, економски се оснаже и опстану у непријатељском окружењу. Свој живот посветио је бризи о другима, жртвујући своју веома перспективну каријеру.

Пеђа Симић је једна од најмаркантнијих и најважнијих личности у 25 година дугој историји Двери. Он је био шеф нашег IT тима и кључни човек у изборном штабу у свим изборним циклусима. Његово знање, прецизност и посвећеност су нешто што се ретко виђа, а љубав према Дверима и спремност на жртву бескрајни.

Помагао је наш Покрет на много начина: својим бриљантним анализама спољне и унутрашње политике, финансијски и стручно. Био је члан Политичког савета Двери и творац многих важних докумената у којима је ненадмашно промишљао наш даљи рад и развој. Оно што се данас дешава кроз велике геополитичке и економске промене у свету он је видео и о томе писао у својим анализама пре 10 или 15 година. Од њега смо добијали препоруке најбоље светске економске литературе, као и бројне политичке стратегије и веома конкретне организационе доприносе.

Предраг Симић, велики борац за своју породицу и Српство, никада се није предао упркос тешкој болести са којом се дуго и храбро носио. Његова смрт је огроман губитак за његову породицу, као и за све нас из његове шире, дверјанске породице. Много дугујемо овом скроз ненаметљивом а великом човеку, хришћанину и Србину Косовцу и патриоти. Бог да му душу прости и насели је у рајским насељима. Драги брате и пријатељу Пеђа – хвала ти за све.

Сахрана Предрага Симића је у четвртак, 21. марта на гробљу Орловача у Београду. Изјаве саучешћа породица ће примати у цркви на Орловачи од 11:00 часова, од 11:30 часова служиће се опело, а сахрана је у 12:00 часова.

Инфо служба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: