Српски Покрет Двери - Лого

Двери Нови Сад: Након наше реакције уклоњена коцкарница из куће Светозара Милетића!

Само 10 дана након реакције градског одбора Двери из Новог Сада на непримерену промоцију јефтиног и баналног конзумеризма, оличеног у коцкарници смештеној у кући у којој су живели Светозар Милетић и његова ћерка Милица Томић, градске власти уклониле су срамотне рекламе, а ово старо здање у Дунавској 10 које има велики културно-историјски значај, поново изгледа онако како је примерено граду са тако богатом традицијом.

    Наиме, градски одбор Двери Нови Сад упутио је 26. новембра јавну критику градске власти на челу са СНС и позвао је да измести коцкарницу „Слот клуб“ из куће у Дунавској 10, у којој је живео Светозар Милетић, један од главних идеолога и бораца за Српску Војводину и најмлађи градоначелник у дотадашњој историји Новог Сада, као и његова кћерка Милица Томић, политичар, новинар и посланик на Великој Народној Скупштини о присаједињењу.

 

Тада смо рекли да туристе и младе који шетају самим центром Новог Сада, уместо учења о историји старих здања, од којих многа имају велики културно-историјски значај, чека црвени тепих за улазак у „Слот клуб“. Запитали смо се и да ли је накарадни систем вредности толико обузео нашу власт, па надлежни не виде бизарност и непримереност овакве поставке.

Градска власт је тихо и без помпе уклонила коцкарницу, у шта смо могли да се уверимо већ 8. децембра, шетајући Дунавском улицом. Двери поздрављају једино могуће решење, које вероватно не би било реализовано да нисмо дигли глас, а уједно позивамо надлежне да се позабаве очувањем наслеђа Српске Војводине барем онолико колико су били спремни да подрже обнову родне куће бана Јосипа Јелачића у Петроварадину, за шта је из градске и покрајинске касе издвојено више десетина милиона динара.

ГрО Двери Нови Сад

Обраћање председника ГрО Двери Нови Сад Иване Стојановић можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: