Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Једини исправан захтев опозиције је поништавање и понављање избора на свим нивоима

Нове изборе одржати у мају заједно са преосталим локалним изборима 

      Српски покрет Двери је јуче предао преко 120 приговора на изборне нерегуларности, како на републичким тако и на београдским изборима, са све доказима о истим. Примери изборних нерегуларности и крађе су бројни, од масовног а забрањеног фотографисања гласачких листића, преко тога да су представници власти у бирачким одборима водили паралелне бирачке спискове и да је неко већ гласао у име људи који су дошли да гласају, до фалсификованих гласачких листића пронађених у гласачкој кутији.

По свим подацима које имамо, Национално окупљање је прешло цензус на републичком нивоу док смо на нивоу градских избора у Београду на ивици цензуса. Владајућем режиму смета јака родољубива опозициона групација у Народној скупштини и све су учинили да нас спусте испод цензуса, посебно негативном кампањом и забраном гостовања у свим режимским медијима.

Српски покрет Двери се неће помирити са прекрајањем изборне воље грађана и спремни смо да је бранимо пред свим институцијама у Србији, од изборних комисија до судова, укључујући и Уставни суд. Иако смо свесни да је власт узурпирала све институције, то нас неће спречити да се боримо за одбрану резултата који смо освојили. Такође ћемо извршити увид у бирачки материјал и упоредити оно што пише у записницима са оним што стоји у џаковима са гласачким листићима. 

Желим да истакнем да нису нерегуларни само локални избори у Београду, већ и у читавој Србији. Фантомских бирача било је и ван Београда, а медијски мрак био је општи, као и притисак на бираче и злоупотреба државних ресурса, у чему је предњачио председник Републике који се потпуно недемократски мешао у изборе на којима није био кандидат ни за какву функцију нити је то могао бити. Једини исправан захтев опозиције је поништавање и понављање избора на свим нивоима. Предлажемо да тај захтев Уставном суду заједнички поднесу сви народни посланици опозиције у постојећем сазиву, као и да ти нови избори буду одржани у мају заједно са свим преосталим локалним изборима. Међутим, понављање избора без побољшања изборних услова је бесмислено. Зато комплетна опозиција треба да се уједини око захтева за поништавање избора и нове изборе у мају, али и борбе за фер изборне услове, а пре свега слободу медија.

Бошко Обрадовић

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: