Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Захтевамо хитно формирање Скупштине и изјашњавање против санкција Русији

Полазећи од „Прогласа о националном јединству“ од 4. јуна, Српски покрет Двери поздравља закључке Народне скупштине Републике Српске којима се „тражи од представника Републике Српске у заједничким институцијама БиХ да гласају против увођења санкција Руској Федерацији и да заступају неутралан став БиХ и Републике Српске у руско-украјинском сукобу, а у складу са заштитом интереса Републике Српске“.

    Српски покрет Двери се придружује подршци Дејтонском споразуму и одбацивању једностраних одлука из Сарајева којима се крши Устав БиХ. Поздрављамо најаву Милорада Додика о приступању изради свеобухватног документа „Стратегије спољнополитичког положаја и утицаја Републике Српске“ која је у складу са иницијативом Двери о потреби израде нове „Националне стратегије за опстанак српског народа и државе“.

С обзиром на спречавање Републике Србије као суверене државе да остварује своју спољну политику кроз забрану посете министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова, Српски покрет Двери захтева:

  1. Хитно конституисање новог сазива Народне Скупштине;
  2. Изјашњавање народних посланика о неувођењу санкција Руској Федерацији и потврђивању војне и политичке неутралности Србије;
  3. Упуђивање протестне ноте Северној Македонији, Црној Гори и Бугарској као државама чланицама НАТО које ограничавају Србију као суверену државу изван ЕУ и НАТО да остварује своје спољну политику, што не можемо сматрати пријатељским чином;
  4. Обуставу штетног и лажног пројекта „Отворени Балкан” о коме никада није вођена јавна расправа нити су се грађани на референдуму изјаснили о уједињењу са Албанијом;
  5. Приступање изради Стратегије спољне политике Републике Србије у складу са Уставом и њено усаглашавање са стратегијом Републике Српске као првим кораком ка изради „Националне стратегије за опстанак српског народа и државе“;
  6. Доношење скупштинске резолуције о подршци опстанку Републике Српске и обележавању свих тековина одбрамбено-отаџбинског рата.
  7. Формирање Владе националног јединства као нужне потребе у новонасталим околностима економских, безбедносних и других притисака на Републику Србију, Републику Српску, СПЦ и српски народ у целини.

 

Српски покрет Двери изнова позива владајући режим на престанак узурпације државних институција, хитно враћање државе у нормални правно-политички поредак кроз формирање Народне скупштине и Владе, а све у циљу националног јединства и стварања новог базичног српског консензуса за опстанак и развој народа и државе у новим и веома сложеним глобалним околностима.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: