Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Захтевамо хитно формирање Скупштине и изјашњавање против санкција Русији

Полазећи од „Прогласа о националном јединству“ од 4. јуна, Српски покрет Двери поздравља закључке Народне скупштине Републике Српске којима се „тражи од представника Републике Српске у заједничким институцијама БиХ да гласају против увођења санкција Руској Федерацији и да заступају неутралан став БиХ и Републике Српске у руско-украјинском сукобу, а у складу са заштитом интереса Републике Српске“.

    Српски покрет Двери се придружује подршци Дејтонском споразуму и одбацивању једностраних одлука из Сарајева којима се крши Устав БиХ. Поздрављамо најаву Милорада Додика о приступању изради свеобухватног документа „Стратегије спољнополитичког положаја и утицаја Републике Српске“ која је у складу са иницијативом Двери о потреби израде нове „Националне стратегије за опстанак српског народа и државе“.

С обзиром на спречавање Републике Србије као суверене државе да остварује своју спољну политику кроз забрану посете министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова, Српски покрет Двери захтева:

  1. Хитно конституисање новог сазива Народне Скупштине;
  2. Изјашњавање народних посланика о неувођењу санкција Руској Федерацији и потврђивању војне и политичке неутралности Србије;
  3. Упуђивање протестне ноте Северној Македонији, Црној Гори и Бугарској као државама чланицама НАТО које ограничавају Србију као суверену државу изван ЕУ и НАТО да остварује своје спољну политику, што не можемо сматрати пријатељским чином;
  4. Обуставу штетног и лажног пројекта „Отворени Балкан” о коме никада није вођена јавна расправа нити су се грађани на референдуму изјаснили о уједињењу са Албанијом;
  5. Приступање изради Стратегије спољне политике Републике Србије у складу са Уставом и њено усаглашавање са стратегијом Републике Српске као првим кораком ка изради „Националне стратегије за опстанак српског народа и државе“;
  6. Доношење скупштинске резолуције о подршци опстанку Републике Српске и обележавању свих тековина одбрамбено-отаџбинског рата.
  7. Формирање Владе националног јединства као нужне потребе у новонасталим околностима економских, безбедносних и других притисака на Републику Србију, Републику Српску, СПЦ и српски народ у целини.

 

Српски покрет Двери изнова позива владајући режим на престанак узурпације државних институција, хитно враћање државе у нормални правно-политички поредак кроз формирање Народне скупштине и Владе, а све у циљу националног јединства и стварања новог базичног српског консензуса за опстанак и развој народа и државе у новим и веома сложеним глобалним околностима.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: