Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: У одбрану прогоњених професора и лекара

Све је почело прогоном професора чачанске гимназије др Владимира Димитријевића, тадашњег председника Политичког савета Српског покрета Двери, због вербалног деликта за који су га оптужили представници ЛГБТ лобија у Србији. На истој оптуженичкој клупи нашли су се потом и бројни други српски интелектулаци који су се само користили право на слободу изражавања другачијег мишљења у односу на ЛГБТ пропаганду која је преплавила наше друштво.

    У времену корона диктатуре на удару су се нашли бројни лекари који су критиковали Кризни штаб и погрешне мере за спречавање пандемије, од проф. др Бранимира Несторовића, преко проф. др Бојка Бјелаковића, проф. др Данијеле Добросављевић, проф. др Алека Рачића и др Борислава Антонијевића до примаријуса др Милана Рогановића. Очито да овај медијски и сваки други прогон ове групе истакнутих српсклих лекара посебно циља чланове удружења Лекари и родитељи за науку и етику, који су у времену пандемије били глас разума и части медицинске струке.

На сваки начин последњих година се часни српски универзитетски професори са израженим националним ставовима желе елиминисати са Универзитета, као што су показали случајеви проф. др Милоша Ковића и проф. др Бранислава Ристивојевића. Ових дана је у току завршни удар на два угледна професора Медицинског факултета Универзитета у Београду – проф. др Валентину Арсић Арсенијевић и проф. Драга Ђорђевића који се буквално противзаконито и на силу избацују са факултета само зато што имају другачији научни приступ различитим темама из области јавног здравља.

За све њих поменуте је карактеристично да су угледни професори и лекари, родољубивог и опозиционог усмерења, да имају јасно изражене патриотске ставове око очувања КиМ у саставу Србије и противљења увођења санкција Русији, да су спремни да јавно говоре оно што нико други не сме и да оно што они говоре о заштити јавног здравља и против ЛГБТ пропаганде подржава већина грађана Србије по свим релеватним истраживањима јавног мњења. То је заправо оно што толико смета и зато се они покушавају елиминисати из јавног живота и утицаја.

Српски покрет Двери захтева да хитно престане прогон ових угледних лекара и професора само зато што мисле својом главом и користе се научним знањима и доказима насупрот владајуће политике и пропаганде. О свим овим случајевима прогона угледних професора и лекара ускоро ћемо проговорити у Народној скупштини и позвати и друге посланичке групе да укључе у борбу за слободу мисли и изражавања у српском друштву, а посебно на Универзитету.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: