Српски Покрет Двери - Лого

Двери: У одбрану прогоњених професора и лекара

Све је почело прогоном професора чачанске гимназије др Владимира Димитријевића, тадашњег председника Политичког савета Српског покрета Двери, због вербалног деликта за који су га оптужили представници ЛГБТ лобија у Србији. На истој оптуженичкој клупи нашли су се потом и бројни други српски интелектулаци који су се само користили право на слободу изражавања другачијег мишљења у односу на ЛГБТ пропаганду која је преплавила наше друштво.

    У времену корона диктатуре на удару су се нашли бројни лекари који су критиковали Кризни штаб и погрешне мере за спречавање пандемије, од проф. др Бранимира Несторовића, преко проф. др Бојка Бјелаковића, проф. др Данијеле Добросављевић, проф. др Алека Рачића и др Борислава Антонијевића до примаријуса др Милана Рогановића. Очито да овај медијски и сваки други прогон ове групе истакнутих српсклих лекара посебно циља чланове удружења Лекари и родитељи за науку и етику, који су у времену пандемије били глас разума и части медицинске струке.

На сваки начин последњих година се часни српски универзитетски професори са израженим националним ставовима желе елиминисати са Универзитета, као што су показали случајеви проф. др Милоша Ковића и проф. др Бранислава Ристивојевића. Ових дана је у току завршни удар на два угледна професора Медицинског факултета Универзитета у Београду – проф. др Валентину Арсић Арсенијевић и проф. Драга Ђорђевића који се буквално противзаконито и на силу избацују са факултета само зато што имају другачији научни приступ различитим темама из области јавног здравља.

За све њих поменуте је карактеристично да су угледни професори и лекари, родољубивог и опозиционог усмерења, да имају јасно изражене патриотске ставове око очувања КиМ у саставу Србије и противљења увођења санкција Русији, да су спремни да јавно говоре оно што нико други не сме и да оно што они говоре о заштити јавног здравља и против ЛГБТ пропаганде подржава већина грађана Србије по свим релеватним истраживањима јавног мњења. То је заправо оно што толико смета и зато се они покушавају елиминисати из јавног живота и утицаја.

Српски покрет Двери захтева да хитно престане прогон ових угледних лекара и професора само зато што мисле својом главом и користе се научним знањима и доказима насупрот владајуће политике и пропаганде. О свим овим случајевима прогона угледних професора и лекара ускоро ћемо проговорити у Народној скупштини и позвати и друге посланичке групе да укључе у борбу за слободу мисли и изражавања у српском друштву, а посебно на Универзитету.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: