Српски Покрет Двери - Лого

Иван Костић: Комплетна опозиција треба да се уједини у спречавању да се фиктивни бирачи поново појаве на локалним изборима

Као ванпарламентарна политичка странка, Српски покрет Двери нема ауторитет да позива друге из опозиције на заједнички састанак и договор. Али, имамо добру вољу да до таквог састанка, разговора и договора у опозицији дође и апелујемо на парламентарне политичке групације да га иницирају. Разлог је једноставан: ако се не организујемо да то спречимо, власт ће поновити изборну крађу са фиктивним бирачима и на преосталим локалним изборима који следе за неколико месеци, рачунајући и потенцијалне нове градске изборе у престоници. 

      Београд је дефинитивно место на коме се нова изборна крађа најлакше може спречити. Зато су Двери већ упутиле позив коалицији „Србија против насиља”, коалицији „НАДА” и групи грађана „Ми – глас из народа” да формирају техничку, прелазну власт у главном граду, орочену на 3-6 месеци до следећих локалних избора, са циљем сређивања бирачких спискова уочи тих избора. Што се тиче других делова Србије, само заједничким снагама комплетне опозиције можемо се супротставити идеји власти да примера ради у Чачку добијемо фиктивне бираче из Краљева и Пожеге јер су тамо одржани локални избори, а у Чачку нису, или да се такав изборни криминал примени и у свим другим градовима где власт може да изгуби на локалним изборима, као што су Нови Сад, Ниш, Ваљево,… То је очито и био главни разлог изборног инжењеринга у коме су локални челници градова и општина по Србији превремено негде поднели оставке а негде не, како би се бирачи селили из општине у општину и назад према налозима из централе СНС.

Нити једна од наших опозиционих политичких опција не може се самостално овоме супротставити. Са појавом фиктивних бирача који се селе из града у град према потреби власти избори су изгубили смисао. Зато још једном апелујемо на све колеге из опозиције да ујединимо снаге у супротстављању овој криминалној појави која у потпуности урушава демократију у Србији. Јединство у опозицији, како у заједничкој борби за поштене изборне услове, тако и у заједнички договореном начину изласка на локалне изборе и одбрани изборних резултата, прече нам је него икада.

мр Иван Костић 

Потпредседник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: