Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Обновити захтев за ратну одштету због НАТО агресије

Српски покрет Двери истиче да је НАТО агресија над Србијом и СР Југославијом представљала брутално кршење међународног права, а да су тада претрпљена огромна материјална разарања и велике људске жртве. Подсећамо да је агресија НАТО-а на Србију, односно СРЈ, извршена без одобрења Савета безбедности УН, што је био преседан, а почела је на данашњи дан 1999. године. 

      Република Србија би требала да обнови захтев за ратну одштету од НАТО-а, јер су током бомбардовања употребљавани и пројектили са осиромашеним уранијумом који су контаминирали многе просторе и великом броју људи проузроковали разна малигна обољења. Подсећамо да су прелиминарни резултати, које је Kомисија за утврђивање последица НАТО бомбардовања урадила са Институтом за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“, показали да код деце узраста од пет до девет година, а која су рођена после 1999. године, постоји значајна тенденција раста обољевања од малигних болести. Зато и имамо обавезу да тражимо новац за санацију разорене инфраструктуре и лечење оболелих људи.

Такође, наглашавамо да само директна штета од бомбардовања износи 105 милијарди долара, а да се још увек могу јасно видети последице бомбардовања попут срушене зграде Генералштаба, коју је актуелна власт обећала да ће поклонити америчким инвеститорима. Двери се још једном противе тој срамној намери.

Борко Пушкић 

Члан Привремене управе Српског покрета Двери

*Извор фотографије 1: Директно 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: