Српски Покрет Двери - Лого
Search

Патриотски блок: У потпуности подржавамо „Проглас за окупљање у одбрани Косова и Метохије“

Патриотски блок поздравља и у потпуности подржава „Проглас за окупљање у одбрани Косова и Метохије“ који је потписало 50 српских интелектуалаца.

    Последњи је тренутак да сви часни и родољубиви људи којима је стало до наше земље и нашег народа, који не пристају на насиље, уцене, притиске, брутално гажење српских националних интереса и отимање Косова и Метохије противно међународном праву – подигну свој глас и стану у један патриотски фронт.

Србија нема ништа ни светије, ни вредније, ни борбе и жртвовања достојније од нашег Косова и Метохије. Нема тог притиска ни терора, одакле год долазио, а долази само са једне стране света, који је већи и јачи од снаге народа који брани своју земљу, своје светиње, своју историју, своју културу, свој идентитет и своје право на постојање.

На нашој страни су и право и правда. Док нас са фресака и из историјских уџбеника који сведоче истину гледају кнез Лазар и Милош Обилић, косовски јунаци, знани и незнани, и косовски ослободиоци и осветници из 1912. године – нико нема право да поклекне и обрука генерације Срба које су више од 500 година чувале и сачувале Косовски завет и вратиле Косово и Метохију у састав Србије.

Онај ко покуша да изда и тргује српским Косовом и Метохијом, српском истином и српском судбином, не само да је сам себе исписао из српског народа већ ће му, у складу са Уставом и законима ове земље, у име тог истог народа бити и суђено и пресуђено.

Проглас 50 српских интелектуалаца позив је за окупљање српског народа који нас, из Патриотског блока, и радује и охрабрује. Подиже се она Србија коју су 80 година газили али је нису прегазили. Она Србија која и зна, и може и хоће да се супротстави злу и неправди, како је то увек и чинила. Нема тих међународних околности, амбасадорских позива и дивљачких шиптарских ратних поклича који су јачи од воље нашег народа да се брани, одбрани и сачува Косово и Метохију у саставу Србије.

Патриотски блок изражава пуну спремност да стави на располагање све своје ресурсе и заједно са српским интелектуалцима, јавним личностима, патриотским организацијама, покретима, политичким странкама и Српском православном црквом учествује у свим будућим заједничким активностима које су усредсређене на враћање Косова и Метохије у правни и политички поредак Републике Србије.

Бошко Обрадовић, Српски покрет Двери
Предраг Богићевић, Равногорски покрет
Саша Варинац, Усправна Србија
Никола Маленчић, Нова снага Србије
Братислав Симовић, Не дамо ђедовину
др Борислав Антонијевић, Лекари и родитељи за науку и етику

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: