Српски Покрет Двери - Лого
Search

Ратко Ракоњац: Има ли Влади Србије Кипрана?

Поједини домаћи медији, додуше стидљиво, пренели су вест да је Влада Кипра донела одлуку да такмичари који долазе са простора јужне српске покрајине не могу да наступају под обележјима лажне државе Косово на Европском првенству у каратеу за јуниоре и млађе сениоре. Чак је и извршни комитет Светске карате федерације изјавио да они не могу да мењају одлуку Владе Кипра. 

    Да ли је неко због тога Кипру припретио бомбардовањем, увођењем санкција или пак упутио протестну ноту? Не! Неки ће рећи: „Али Кипар је чланица ЕУ!“ пре ће бити да је Кипар држава чија власт није спремна да мења своју државну политику према томе са које стране дува ветар.

С друге стране Влада републике Србије већ одавно преговоре са албанским сепаратистима, противуставно, води на нивоу две државе и не само то већ је и премијерка отворено почела да се фотографише поред заставе самопроглашене државе косовских Арбанаса.

Ових дана се сви, почевши од председника и премијерке, преко министара до медија под контролом власти, из петних жила упињу како би јавност у Србији убедили да ћемо, уколико не прихватимо немачко-француски ултиматум остати без страних инвестиција, да ћемо врло брзо остати и без хлеба а да ће „мир и стабилност“ којих су им пуна уста трајно бити нарушени.

Кажу нам да је Србија уцењена од стране њихових „западних пријатеља“. Не бих рекао. Пре ће бити да сте господо из власти уцењени ви јер да је супротно и од горе поменутог Кипра би се тражило да призна окупацију свог северног дела пре пријема у ЕУ.

Пре дванаест година када је власт у Србији напустила преговоре под окриљем савета безбедности Уједињених ација и резолуције 1244, тадашњи амбасадор руске федерације, Александар Конузин поставио је питање „Има ли овде Срба?“

Данас би било добро да међу министрима у Влади Србије има покоји Кипранин, пошто је на основу њиховог (не)чињења јасно да Срба већ одавно нема.

Ратко Ракоњац 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: