Бошко Обрадовић: Екипа која нас је довела у ову поразну ситуацију на КиМ — не сме даље да се бави том темом

На данашњој конференцији за медије, на тему доласка у Београд тзв. Велике петорке, али и о новој седници СБ УН о КиМ, говорили су председници Српског покрета Двери и Српске странке Заветници Бошко Обрадовић и Милица Ђурђевић Стаменковски.

Бошко Обрадовић је овом приликом истакао: „Одавно је време да се јасно и гласно констатује да је досадашња косовска политика актуелне власти крахирала и да мора хитно да се мења. Они који су до сада преговарали у име Београда нису то добро радили и довели су нас у садашњу поразну ситуацију на КиМ. Пре доласка СНС на власт албанске терористичке јединице нису смеле да ступе ногом на север КиМ где се о свему питала држава Србија, а данас се тамо слободно шетају и свакодневно врше терор. Како је до тога дошло? Тако што је Дачићева и Вучићева власт прихватила противуставне и штетне споразуме у Бриселу, Вашингтону и Охриду, повукла институције државе Србије са севера КиМ, укинула барикаде, повукла људство за Београд на контрамитинг и омогућила улазак сепаратистичких власти из Приштине на север КиМ, истовремено верујући западним центрима моћи на реч. За све то време је Српска листа, као испостава СНС на КиМ, излазила на сепаратистичке изборе у јужној српској покрајини и улазила у њихове лажне институције, седећи у три сепаратистичке владе — Тачијевој, Харадинајевој и Куртијевој. Шта је епилог овакве политике? Куртијев несметани терор, исељавање Срба са КиМ, хуманитарна катастрофа, понижење у Бањској… Морамо да променимо и преговараче и преговарачку платформу са наше стране.

Зато ми данас, пред сутрашњи нови долазак западне петорке са новим ултиматумима и пред наступајућу седницу СБ УН о КиМ, излазимо са иницијативом према највишим државним органима која садржи потпуно нову и другачију политику према КиМ

Пробриселска власт и пробриселска опозиција прихватили су француско-немачки ултиматум о признању лажне државе Косово, док наше национално окупљање сматра да га треба одбацити одмах и у потпуности. Национално окупљање, које чине Српска странка Заветници, Српски покрет Двери и група угледних српских интелектуалаца на челу са Милошем Ковићем и Ратком Ристићем, има одговор на ову кризу, има алтернативну косовску политику и нови преговарачки оквир.“

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: