Двери: Лажна држава Косово улази у Савет Европе Вучићевом заслугом

Српска листа, ћерка фирма СНС на Косову и Метохији, после 10 година учешћа у сепаратистичким институцијама лажне државе Косово, дошла је на политику Српског покрета Двери да треба бојкотовати шиптарске изборе и не давати легитимитет њиховим сецесионистичким и лажним институцијама.

Међутим, за ових 10 година власти СНС и СПС Срби на северу КиМ су захваљујући Вучићевим преговорима и разним бриселским споразумима изгубили бројне институције државе Србије: од полиције и цивилне заштите, преко судства и тужилаштва, до телекомуникација и енергетике. Зато је сада толико тешко зауставити потпуну окупацију севера КиМ, што је циљ Куртија и његових спонзора са Запада са данашњим лажним изборима.

Уместо да смо извукли поуке из противуставне досадашње политике власти и постигли национално јединство око одбацивања нових западних ултиматума и одбране и очувања КиМ у саставу Србије, они са власти иду даље са прихватањем и применом француско-немачког споразума који води у дефинитивно признање лажне државе Косово. Апсолутно најгори чланови овог неспоразума су 2 и 4 којим се признају национални симболи, документа, територијални интегритет и сувереност лажне државе, а Србија обавезује да се више неће противи чланству тзв. Косова у било којој међународној организацији.

Док Вучић новом заоштреном реториком против Квинте и ЕУ покушава да спаси суноврат свог рејтинга произведен више него јасним пристанком на сецесију КиМ, од сутра започиње процес примене „француско-немачког“ споразума којим Србија признаје независност своје покрајине. Пријем „Косова“ у Савет Европе директна је последица Вучићевог усменог обавезивања да се Србија више неће противити пријему лажне државе Косово у све међународне организације. Документ који најављује ову тему у Савету Европе позива се управо на француско-немачки споразум из Брисела који је Вучић прихватио 27. фебруара, као и на његов анкес из Охрида који је Вучић такође прихватио 18. марта.

Вучићева аргументација да улазак лажне државе Косово у Савет Европе „не може да се спречи“ само је лоша глума и очајнички покушај избегавања одговорности за кршење Устава и председничке заклетве. Ако је тако, зашто „Косово“ до сада није постало члан Савета Европе? Јасно је да то може да постане тек сада када је он то директно омогућио својим пристајањем да се Србија томе више не противи. И то у тренутку док нема ни слова од његовог „услова свих услова“ – лажне ЗСО која се иначе формира унутар „устава и закона“ сепаратиста у Приштини.

Ово је очигледно тек почетак и прва негативна последица противуставног деловања и капитулације председника Републике Србије по питању КиМ. Зато понављамо захтев за његову хитну оставку и расписивање избора на свим нивоима у циљу поништавања свих досадашњих антиуставних бриселских споразума.

Инфослужба Двери

*Извор фотографије: Савет Европе